Читај ми!

Школа у Јувалдеу у којој је почињен масакр биће срушена

Основна школа у Јувалдеу, у Тексасу, у којој је тинејџер убио 19 ученика и две наставнице биће срушена, изјавио је градоначелник Дон Меклафлин, неколико сати пошто је локални званичник назвао "огромним неуспехом" одговор полиције на напад у школи.

Градоначелник је нагласио да "нико више не може да затражи од детета или наставника да се икада врати у ту школу" и најавио њено рушење не прецизирајући за када је оно предвиђено, пренео је Ројтерс.

Реакција полиције у случају пуцњаве у школи била је "огромни неуспех" у којем је командир ставио животе полицајаца изнад живота деце, рекао је директор Одељења за јавну безбедност Тексаса Стивен Мек Кроу.

"Три минута након што је нападач ушао у западну зграду, постојао је довољан број наоружаних полицајаца који су носили панцире да изолују, одврате пажњу и неутралишу субјекта", казао је Мек Кроу.

Истакао је да је све што је спречило полицајце да уђу у собе 111 и 112 био "командир на лицу места, који је одлучио да животе полицајаца стави испред живота деце".

Шеф полиције у школи Пит Аредондо рекао је раније овог месеца да себе никада није сматрао командиром вођења операције током тог инцидента на месту пуцњаве и да није наредио полицији да обуздава упад у зграду.

Чланови заједнице заједно са родитељима жртава позвали су Аредонда да поднесе оставку.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво