Читај ми!

Страва открила израелске тајне базе и кретање агената Мосада

Тајне базе израелске војске и обавештајних служби разоткривене су пошто је за сада неидентификовани хакер успео да извуче податке о кретању око 100 званичника из базе података апликације "Страва", јављају медији у Израелу.

Имена, фотографије и кретање више од 100 израелских официра и агената обавештајних служби процурило је из базе података спортске апликације "Страва", намењене тркачима и бициклистима, јавља Хаарец.

Подаци који су на овај начин испливали обелоданили су кретање тих особа унутар седишта Мосада, али и места на којима се налазе тајне базе израелских оружаних снага и обавештајних служби.

Упад су базу података открио је истраживачки медиј "Фејк рипортер" (FakeReporter), а цео случај је пријављен властима у Тел Авиву.

Наводи се да је у базу података упао корисник који се регистровао под именом Ез Шл, који је суштински само искористио постојећу "рупу" у безбедносним протоколима које користи ова апликација.

Израелски медији наводе да су и подаци о кретању америчких војника у Ираку, Авганистану и Сирији "процурили" на сличан начин пре четири године, када су хакери из "Страве" извукли податке о кретању војника у тим државама.

Пентагон је, после овог скандала, забранио припадницима оружаних снага да користе апликације са геолокаторима док су на терену.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво