Читај ми!

Осумњичени за убиство америчког судије имао листу за одстрел, на њој и гувернери

Осумњичени за убиство пензионисаног судије из Висконсина имао је листу за одстрел, на којој су били и гувернери Мичигена Гречен Витмер и Висконсина Тони Еверс, рекао је за Еј-Би-Си званичник који је упознат са током истраге.

Снаге безбедности су у петак изашле на терен након што је једна особа позвала полицију и пријавила да се наоружани човек налази у кући и да је испалила два метка, саопштио је државни тужилац Џош Каул.

Специјална тактичка јединица полиције покушала је да преговара са нападачем пре него што је упала у кућу. Унутра су пронашли 68-годишњег власника куће мртвог, а у подруму је био 56-годишњи мушкарац који је наизглед пуцао сам у себе, рекао је тужилац.

Осумњичени, који је касније идентификован као Даглас Ухде, пребачен је у оближњу болницу у критичном стању.

"Ово изгледа као циљани напад. Индивидуа која је осумњичена имала је и друге мете. Изгледа да су повезани са правосудним системом", рекао је судија.

Правосудни органи Висконсина саопштили су да је убијени мушкарац пензионисани судија Џон Ромер, који је 2002. осудио Ухдеа на шест година затвора и девет година надзора због оружане пљачке и преваре.

Полиција је Ромера пронашла везаног за столицу и упуцаног, рекао је један званичник.

На листи за одстрел налази се више од десет имена, а она је пронађена у аутомобилу осумњиченог. 

Каул је рекао да су власти контактирале са особама за које се верује да су биле мете и да су закључили да у овом тренутку нема опасности по јавну безбедност.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи