Читај ми!

Шеф Одељења за јавну безбедност Тексаса: Реакција полиције у Јувалдеу је била погрешна

Пуковник Стивен МекКроу из Одељења за јавну безбедност Тексаса критиковао је неке аспекте реакције полиције током пуцњаве у Јувалдеу у којој је убијено 19 ученика и два наставника, посебно у вези са временом које је било потребно полицајцима да ступе у контакт са нападачем.

На коференцији за новинаре МекКроу је изјавио да је "донета одлука да је то била забарикадирана ситуација", говорећи о "начину размишљања" команданта полиције у том тренутку током пуцњаве у основној школи у Јувалдеу.

Командир на месту пуцњаве, погрешно је веровао да је инцидент прешао из ситуације са активним нападачем у ситуацију са забарикадирањем, где је осумњичени престао да пуца и забарикадирао се у учионици, не представљајући више претњу за децу, рекао је МекКроу.

"Мислио је да има времена", рекао је Мекроу. 

Према његовим речима, онај ко је командовао полицијом на месту инцидента, можда је веровао да више нико није жив у учионицама.

Ипак, у исто време, деца у учионицама 111 и 112 основне школе Роб у Увалдеу су више пута звала хитну помоћ и молила за помоћ, рекао је МекКроу. 

Уместо да одмах покуша да провали у учионицу и ступи у контакт са нападачем, МекКроу је рекао да је шеф полиције школског округа - одлучио да је било времена да се врате кључеви и сачека тактички тим са опремом који би провалио врата и преузео надлежност над ситуацијом.

"С ове временске дистанце, наравно да то није била исправна одлука. Била је то погрешна одлука, тачка. Нема изговора за то. Али, опет, нисам био тамо. Верујемо да је улазак требало да буде пре. Када постоји активан стрелац, правила се мењају", додао је МекКроу.

На тај начин објашњава се то што је прошло доста времена откада су полицајци први пут стигли у школу у 11:44 по локалном времену и када је тактички тим коначно ушао у просторију и убио нападача у 12:50.

Према речима МекКроуа, тактички тим је успео да уђе помоћу кључева од домара.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво