Читај ми!

Твитер спреман да закључи уговор за 44 милијарде долара, Маск тражи доказ о лажним налозима

Компанија Твитер саопштила да је спремна за закључење купопродајног уговора са Илоном Маском у вредности од 44 милијарде долара, по раније понуђеној цени и условима.

Уговор подлеже одобрењу акционара Твитера, а процењује се да би посао могао да буде завршен 2022. године, наводи се у саопштењу компаније.

Маск је прошлог петка саопштио да је одложио уговор о куповини Твитера вредан 44.000.000.000 долара док не добије информације о лажним налозима и спамовима, изразивши сумњу да они чине најмање 20 одсто корисника у односу на званичну процену Твитера од 5 одсто.

"Моја понуда је била заснована на претпостављеној тачности података у Твитеровим поднесцима Комисији за хартије од вредности", написао је Маск на Твитеру.

Додао је да је "Твитеров главни извршни директор јуче јавно одбио да покаже доказ" да на том друштвеном медију има само 5 одсто лажних налога и да "уговор не може да крене напред док он то не учини".

Маск је раније наговестио да ће можда тражити нижу цену за куповину Твитера, оценивши да је могуће да на тој друштвеној мрежи има најмање четири пута више лажних налога него што је компанија тврдила.

"Не можете платити исту цену за нешто што је много горе него што су тврдили", рекао је Маск у Мајамију у понедељак увече.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво