Читај ми!

Рат твитовима Беле куће и Џефа Безоса због Бајденовог плана да повећа порез

Бела кућа и амерички милијардер и оснивач компаније "Амазон" Џеф Безос упустили су се у рат твитовима и саопштењима због Безосових коментара у којима критикује план председника САД Џозефа Бајдена да опорезивањем богаташа смањи потрошачке цене и обузда инфлацију.

Џеф Безос је током викенда објавио неколико твитова у којима је оптужио Бајдена да обмањује јавност и окривио његову администрацију за нагли раст и "упорно убризгавање подстицаја у већ прегрејану и инфлаторну економију".

"Добро је разговарати о повећању корпоративних пореза. Кроћење инфлације је кључна тема за дискусију. Само је мешање та два питања погрешан пут", написао је Безос у једном од твитова минулог викенда.

Портпарол Беле куће Ендрју Бејтс одговорио је Безосу саопштењем уз констатацију да није потребна велика мудрост да би се схватило зашто је један од најбогатијих људи на свету против економске агенде за средњу класу и захтева да најбогатији порески обвезници и корпорације плате поштен део пореза.

Бејтс је истакао да такође не изненађује ни то што су твитови уследили након што се председник Бајден састао са организаторима рада и запосленима у "Амазону".

Вербани сукоб између Беле куће и Безоса почео је након што је Бајден прозвао "Амазон" да плаћа премали порез, чиме је стао на страну радника који желе да се синдикално организују у тој компанији.

Џозеф Бајден је под све већим притиском да заустави раст инфлације, а поједини економисти сматрају да би повећање одређених пореза могло да ублажи ценовне притиске у привреди.

Амерички председник жели да подигне намете великим корпорацијама и милијардерима у САД, али његови планови везани за порез и потрошњу нису успели да обезбеде неопходну подршку у Конгресу.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара