Читај ми!

Бибилов расписао референдум о уласку Јужне Осетије у састав Русије

Председник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов расписао је за 17. јул референдум о припајању Русији, пренео је "Тас".

Питање на референдуму гласи: "Да ли подржавате уједињење Јужне Осетије и Русије?".

Како је прецизирано, Анатолиј Бибилов је потписао указ о расписивању референдума руководећи се историјском жељом народа Јужне Осетије да се уједини са Русијом и у складу са чланом 50 Устава Јужне Осетије.

У складу са чланом 50 Устава Јужне Осетије одлучио сам да распишем референдум о уједињењу са Русијом, који ће бити одржан 17. јула, наводи се у одлуци објављеној на званичном сајту Бибилова.

"У принципу, у Уставу Републике Јужне Осетије све пише врло јасно. Наравно, треба да тражимо мишљење народа, односно да се постарамо да народ изрази свој став према уласку у састав Русије", рекао је Бибилов.

Претходно је Врховни суд Јужне Осетије дао позитивно мишљење о расписивању референдума.

Врховни суд је данас одржао седницу на којој је једногласно подржано расписивање референдума и одлука је прослеђене председнику, који ју је потписао, потврђено је Тасу у кабинету Бибилова.

Бибилов је 30. марта рекао да ће Јужна Осетија предузети законске кораке у циљу припајања Русији, а нешто касније је председник парламента Алан Тадајев најавио расписивање референдума.

Алан Гаглојев, који је недавно победио на председничким изборима у Јужној Осетији, али још није преузео дужност, пре неколико дана је рекао у интервјуу Тасу да ће референдум о припајању Русији бити одржан када из Москве кажу да је време за то.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво