Читај ми!

Тел Авив: Неопростива изјава Сергеја Лаврова о Хитлеру

Званични Израел критиковао је руског министра спољних послова Сергеја Лаврова због изјаве да је, како наводи Ројтерс, "нацистички лидер Адолф Хитлер имао јеврејске корене" и захтевао је извињење од Москве.

Израелско министарство спољних послова је позвало руског амбасадора на "озбиљан разговор" због коментара који је Сергеј Лавров дао у изјави за италијанску телевизију, додаје британска новинска агенција.

Министар спољних послова Јаир Лапид рекао је да је Лавров дао "неопростиву, скандалозну изјаву".

Огласио се и израелски премијер Нафтали Бенет, наводећи да је лаж да је Хитлер имао јеврејске корене. "Мора се стати на пут коришћењу Холокауста у политичке сврхе", рекао је Бенет.

Према тексту интервјуа, објављеног на сајту руског министарства спољних послова, Лавров је, на констатацију новинара да председник Украјине Володимир Зеленски сматра да је денацификација (што је Москва одредила као један од циљева интервенције у Украјини) бесмислена и да је Зеленски, такође Јевреј, одговорио:

"Он износи аргумент: какав нацизам може бити код њих ако је он Јеврејин. Можда грешим, али Адолф Хитлер је, такође, имао јеврејску крв. То апсолутно ништа не значи. Мудри јеврејски народ каже да су најватренији антисемити обично Јевреји."

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара