Читај ми!

Салва ракета на амерички комплекс у Ираку

Најмање три пројектила експлодирала су у околини америчког конзулата у ирачком граду Ербил, јављају локални медији. За сада без информација о могућим жртвама.

Салва пројектила експлодирала је у непосредној околини комплекса у којем се налази амерички конзулат у Ербилу, али није сасвим јасно шта је заиста била мета напада.

Серију експлозија прва је потврдила локална телевизијска станица ”Курдистан24”, чије су просторије оштећене у експлозијама.

Овај медиј јавља да у нападу није било жртава. Званичници америчког министарства одбране, такође, су навели да нема повређених Американаца.

Локалне власти тврде да је у околину аеродрома, где се налази и ново здање америчког конзулата пало укупно 12 пројектила, као и да су ракете испаљене са локација изван Ирака.

Ирачка новинска агенција ИНА је, позивајући се на неименоване обавештајне изворе, јавила да је испаљено 12 пројектила.

Ербил је центар курдске самоуправе на северу Ирака. 

Напад је уследио после упозорења израелских обавештајних служби да Иранци припремају одмазду за убиство двојице официра Револуционарне гарде, који су страдали у нападу Израелаца у Сирији. 

Иранци су последњи пут испалили пројектиле на америчке базе у јануару 2020. године, у знак одмазде због убиства команданта Револуционарне гарде Касема Солејманија.

Ирански генерал је убијен у нападу дронова у Багдаду у акцији коју је наредио тадашњи амерички председник Доналд Трамп.

 

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи