Читај ми!

Амбасадор Србије у Кијеву за РТС: Путеви су закрчени, у контакту смо с нашим држављанима

Један број грађана Србије евакуисао се из Украјине и пре него што је издата препорука амабасаде, каже амбасадор Србије у Кијеву Аца Јовановић. Истиче да су у контакту са држављанима Србије који тренутно покушавају да напусте ту земљу.

Амбасадор Србије у Кијеву Аца Јовановић каже да су овом тренутку на снази мере упозорења на опасност.

"Чују се детонације, значи да има активности", додаје Јовановић. 

Што се тиче наших грађана, оних који нису отишли из Украјине након што је објављена препорука да то учине, како каже Јовановић, неки су кренули током јучерашњег дана, а неки прекјуче.

"С обзиром на то да су путеви закрчени, да су на путевима према западу контролни пунктови, јер је уведено ратно стање, а самим тим и обавеза мобилизације свих пунолетних држављана Украјине од 18 до 60 година, тако да ту долази до застоја и до сталних контрола", наводи Јовановић.

Истиче да је у контакту са нашим држављанима. 

"Пратим кретање оних државаљана који су се јавили. Они ми се јављају повремено, тако да знам докле су стигли да бисмо имали информацију када напусте земљу", додаје Јовановић.

Указао је да су добили информацију да ће украјинске железнице у вечерњим сатима од 19.50 па до 22.37 имати возове који полазе из Кијева у правцу запада.

"Има седам возова и њихов капацитет је негде око 10.000 људи које могу да превезу до краја дана према западу", поручио је Јовановић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво