Читај ми!

Путин оптужује украјинске снаге за провокацију, Американци одбили захтев Зеленског да уведу санкције Русији

Вашингтон наставља са оптужбама против Москве да ће напасти Украјину у "било ком тренутку". Русија понавља да су оптужбе Запада "хистеричне и опасне". Док украјински председник Володимир Зеленски поручује да неће одговарати на провокације у Донбасу, у самопроглашеним областима на истоку земље тврде да је украјинска војска готово педесет пута прекршила примирје. Емануел Макрон поново причао са Путином, а затим позвао и Кијев.

Руске стратешке нуклеарне снаге одржале су вежбе под надзором председника Владимира Путина у суботу, док Вашингтон наставља да оптужује да су руске трупе које се налазе у близини украјинске границе "спремне за напад".

С порастом страха Запада од рата, Бела кућа је саопштила да Тим за националну безбедност председника Џоа Бајдена још верује да би Русија могла да изврши напад на Украјину "у било ком тренутку".

Министри спољних послова из земаља Г7 тврде да нису видели никакве доказе да Русија смањује активности своје војске у тој области.

Након што су Кијев и Москва разменили оптужбе за ново гранатирање близу границе, Француска и Немачка су позвале своје држављане у Украјини да напусте земљу.

Министар одбране САД Лојд Остин тврди су руске снаге почеле да се "крећу ка граници".

Из Москве понављају да су упозорења Запада да Русија планира инвазију Украјине "хистерична и опасна".

Русија тврди да повлачи трупе и враћа их у своје матичне базе док САД и њени западни савезници кажу да се нагомилавање трупа наставља.

Исказујући своју фрустрацију на безбедносној конференцији у Минхену, украјински председник Володимир Зеленски рекао је да је глобална безбедносна архитектура била "скоро уништена".

Позвао je сталне чланове Савета безбедности УН, Немачку и Турску да створе нове безбедносне гаранције за његову земљу.

Председник Светске банке Дејвид Малпас рекао је Зеленском да та финансијска институција припрема 350 милиона долара за Украјину.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво