Читај ми!

Пожар на броду који је превозио аутомобиле “порше“ и “фолксваген“ за САД, посада евакуисана

Теретни брод “Фелисити ејс“ који је превозио 2.500 аутомобила марке “Порше” и “Фолксваген” у САД се запалио и одлутао у средњи Атлантик 16. фебруара, саопштила је португалска морнарица. Док су 22 члана посаде евакуисана, судбина возила на броду је неизвесна. У саопштењу "Фолксвагена" се наводи да бродом може да се превезе 4.000 возила.

Транспортни брод је био на путу из Емдена у Немачкој за луку Дејвисвил на Род Ајленду када је издао сигнал за помоћ у вези са пријављеним пожаром на једној од теретних палуба.

Спасени чланови посаде превезени су на португалско острво Фаилал. "Фелисити Ејс", у међувремену, плута у средњем Атлантику и чека да буде одвучен до најближег склоништа, наводи се на веб страници за праћење пловила "ФлитМон".

Убрзо након што је пријављена несрећа, ауто блогер Мет Фарах рекао је да је примио позив од дилера аутомобила који га је обавестио да је "порше" који је наручио на том броду. Купци тих аутомобилана интернет форумима су такође почели да спекулишу да су њихове поруџбине погођене.

"Фолксваген" група, која је власник "Поршеа", навела је у саопштењу да је "Фелисити Ејс" превозио њихова возила, али компанија није прецизирала како ће то утицати на америчке купце.

Портпарол "Поршеа" рекао је Кварцу да је у контакту са бродарском компанијом и да још нема детаља шта се десило са аутомобилима.

Рекао је да је прерано за одређивање следећих корака "Поршеа", али је додао да је компанија посвећена подршци купцима и дилерима како би се пронашло што боље решење.

Портал Индекс наводи да је на броду чак 2.500 аутомобила, од чега је чак 1.100 "поршеа".

Портпарол "Поршеа" Лук Вандезанде за Аутоблог је потврдио да је на броду 1.100 "поршеа".

Ако су возила на броду оштећена, то би могло да представља још једну главобољу за "Фолксваген" јер функционише кроз сталне проблеме у ланцу снабдевања који су повезани са пандемијом коронавируса. Произвођач аутомобила испоручио је 4,5 одсто мање аутомобила прошле године у односу на 2020. године.

"Порше", има одређено искуство у управљању таквом кризом, иако у релативно малом обиму. Поново је покренуо производњу како би заменио четири спортска аутомобила од 300.000 долара изгубљена на мору 2019. године.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара