Читај ми!

Украјинске компаније селе авионе у иностранство, два наводно у Београд

Највећа авио-компанија у Украјини - УИА (Ukraine International Airlines) почела је да повлачи авионе у иностранство на захтев закуподаваца, преноси avianews.com на свом сајту.

Како наводи портал који објављује новости о украјинском ваздухопловству, шест авиона тог авио-превозника полетело је са аеродрома Бориспољ у Кијеву ка аеродромима у Београду и граду Кастељон у Шпанији.

Компанија је саопштила да на захтев закуподавца, шаље пет авиона "боинг 737-800" у Шпанију, а још две летелице у Београд на "планско одржавање мотора".

Амбасадор Србије у Кијеву је рекао да не може ни да потврди ни да демантује ту информацију јер се ствари мењају из часа у час. 

Оваква ситуација је настала због тога што су осигуравајуће компаније 12. фебруара објавиле да ће престати да покривају ризике током летења изнад Украјине.

Како наводи портал, проблем погађа 23 авиона у флоти три украјинске авио-компаније - УИА, SkiUp и Bees Airline.

Нискотарифна авио-компанија SkiUp је 13. фебруара, током лета из Португала за Кијев, морала да приземљи авион у Кишњеву, јер је власник летелице забранио авио-компанији да уђе ваздушни простор Украјине.

Украјинска влада издвојила је јуче 16,6 милиона гривни (око 592 милиона долара) како би гарантовала наставак летења кроз украјински ваздушни простор, саопштио је премијер те земље Денис Шмигал након што су поједине западне авио-компаније најавиле да ће престати да лете у Украјину због тензија са Русијом.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво