Читај ми!

Главни осумњичен за терористички напад у Паризу: Никога нисам ни огребао

Салах Абдеслам, главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу новембра 2015, када је убијено 130 особа, рекао је пред судом да никада никога није ни убио ни ранио.

Координисани терористички напади 13. новембра 2015. године догодили су се у Паризу на Стад де Франсу, током фудбалске утакмице Француска-Немачка, у дворани "Батаклан" и у шест ресторана и барова.

Главни осумњичени Салах Абдеслам, који је ухапшен у белгијској четврти Моленбек четири месеца касније, појавио се данас пред фанцуским судом, тврдећи да никада никога није ни убио ни ранио, па чак ни огребао.

"Важно ми је то да кажем, јер од почетка овог случаја људи нису престали да ме клевећу", рекао је 32-годишњи Француз, мароканског порекла.

Верује се да је он једини од 20 оптужених који се суочава са оптужбама за убиство, покушај убиства и узимање талаца. Остали за које се сматра да су починили те злочине су страдали током напада.

Истражитељи сматрају да његов прслук са експлозивом није радио и да је он неколико сати после напада побегао из Париза.

Абдеслам је на почетку суђења у септембру рекао за себе да је борац Исламске државе, али још увек није одговарао на питања о ноћи 13. новембра.

Рекао је и да никада није био у Сирији. "Сваког дана када се они боре, они жртвују своје животе", рекао је Абдеслам за џихадисте Исламске државе.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво