Читај ми!

Хапшење камионџија у Отави, полиција упозорава да у више од четвртине кабина живе деца

Полиција Отаве ухапсила је 23 особе и написала више од 1.300 казни због протеста камионџија у центру града, изјавио је заменик шефа полиције Стив Бел. Истиче да у преко 25 одсто камиона од више од 400, који се налазе у центру града живе деца.

Стив Бел је рекао да је то нешто што веома забрињава.

"Од ризика од угљен моноксида и испарења, нивоа буке... забринути смо због хладноће, забринути смо због приступа санитаријама, могућности туширања", рекао је Бел.

Према његовим речима, то је нешто чиме би полиција требало да се позабави, и да разговара са Друштвом за помоћ деци о томе које кораке да предузме.

"Нисмо у фази да покушавамо да урадимо било какву активност у вези са тим. Ослањаћемо се на Друштво за помоћ деци да нам да смернице око тога.", додао је Бел.

Полиција Отаве ухапсила је 23 особе и издала више од 1.300 казни у вези са протестима камионџија у центру града, рекао је Бел.

Према саопштењу полиције, кривичним пријавама обухваћено је кршење закона у вези са превозом горива, пружање отпора полицији, бекство од полиције, поседовање дроге, бесправна вожња, кршење условне казне и претње.

Прекршаји подзаконских аката укључују прекомерну буку, употребу ватромета и бројне прекршаје у вожњи и паркирању.

Неколико возила је заплењено и одвучено, саопштила је полиција, укључујући један украдени камион и једно напуштено возило.

Полиција је саопштила да бетонске барикаде остају у граду.

Бел је рекао и да је послат захтев за додатних 1.800 полицајаца, што ће, сматра, бити кључнo за окончање блокада.

"Апсолутно смо посвећени томе да се ово оконча", рекао је Бел.

Канадски суд донео je привремену забрану против демонстраната који протестују због обавезне вакцинације у центру Отаве више од десет дана.

У захтеву за забрану се наводи да је непрекидно коришћење труба и сирена била кључна тактика демонстраната, који су организовали и планирали да изазову озбиљне нелагодности и непријатности житељима Отаве.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара