Читај ми!

Елизабета слави јубилеј уз торту и поруку: Желим да Камила буде краљица када Чарлс постане краљ

Kраљица Елизабета Друга je, поводом прославе 70. годишњице ступања на престо, објавила да жели да Камила, војвоткиња од Корнвола, буде позната као краљица супруга када принц Чарлс постане краљ.

Британска краљица Елизабета Друга je пријемом представника локалних заједница у својој резиденцији Сандрингем у источној Енглеској почела прославу 70-годишњице ступања на престо.

У поруци поводом годишњице, Елизабета је објавила да жели да Камила, војвоткиња од Корнвола, буде позната као краљица супруга када принц Чарлс постане краљ.

Краљица је такође подржала свог најстаријег сина као будућег монарха. "Желела бих да вам свима изразим своју захвалност на подршци. Остајем вечно захвална због лојалности и наклоности које ми и даље пружате", истакла је писаној поруци.

"И када мој син Чарлс постане краљ, знам да ћете њему и његовој жени Камили пружити исту подршку коју сте дали мени; и моја је искрена жеља да, када то време дође, Камила буде позната као краљица супруга јер наставља своју лојалну службу", истакла је Елизабета.

Домаћа торта и пилетина за крунисање 

Међу гостима у Сандрингему била је Анђела Вуд, бивша ученица куварске школе, која је 1953. године помогла у стварању "Пилетине за крунисање", јела на бази карија и мајонеза које је тада први пут направљено у част владавине Елизабете Друге, али се у њему ужива и данас.

Краљица је, обучена у светлоплаву хаљину, такође исекла рођенданску торту, коју је испекао мештанин.

Елизабета Друга у недељу обележава платинасти јубилеј, први једног британског монарха, пошто је на челу државе дуже и од Елизабете Прве и од краљице Викторије.

Наставила је да обавља службене дужности дубоко у својим деведесетим годинама, али се ређе појављује у јавности од када је провела ноћ у болници прошлог октобра, када су јој лекари саветовали одмор. 

Елизабета, која има 95 година, ступила је на трон Британије и десетине других земаља и територија, укључујући Канаду, Аустралију и Нови Зеланд после смрти свог оца, краља Џорџа Шестог 6. фебруара 1952. године.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво