Читај ми!

Бајден извређао новинара Фокса, па телефонирао да му објасни - "ништа лично"

Председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден назвао је у Белој кући новинара "Фокс њуза" Питера Дусија "глупим кучкиним сином", након чега га је позвао телефоном и објаснио му да псовка коју му је упутио није "ништа лично".

Џозеф Бајден се у понедељак састао са Саветом за конкуренцију и члановима свог кабинета како би разговарали о начинима за снижавање цена, које су у децембру значајно порасле, забележивши највећи годишњи раст инфлације у готово четири деценије.

Након припремљеног обраћања новинари су почели да узвикују питања, надајући се да ће председник на неко и одговорити пре него што им особље Беле куће покаже врата.

Док су новинари излазили из просторије, дописник Фокс њуза из Беле куће Питер Дуси питао је председника САД да ли прихвата питања о инфлацији и мисли ли да ће то бити тема пред "мидтерм изборе", на шта је Бајден, не схватајући да је микрофон укључен, уз саркастичан коментар себи у браду додао и псовку - "какав глупи кучкин син".

Говорећи нешто касније у једном телевизијској емисији, Дуси је рекао да га је Бајден у року од око сат времена позвао телефоном и објаснио да псовка коју му је упутио "није ништа лично".

"Потрудио сам се да му кажем да ћу увек покушавати да питам нешто другачије од онога што остали питају. Рекао ми је: 'Треба то да радиш.' То је цитат председника, тако да ћу наставити да радим", истакао је Дуси.

На питање да ли му се председник извинио, Дуси је рекао да је свакако спустио тензију.

"Ценим то. Имали смо леп разговор. Свет је тренутно на ивици Трећег светског рата, са свим овим стварима које се дешавају. Ценим што је председник одвојио неколико минута да ме позове и спусти тензију. Не треба нико да ми се извињава. Може да ме назива како год хоће све док га то тера да прича. То је довољно, можемо да идемо даље. Биће година да га питамо о различитим стварима", рекао је Дуси.

Бајден је пре нешто више од годину дана положио заклетву уз обећање да ће заузети чврст став према сваком и најмањем знаку непристојности међу члановима своје администрације.

"Ако икада будете радили са мном и чујем да сте се према колегама односили с непоштовањем и ниподаштавањем, обећавам вам да ћете истога часа добити отказ, на лицу места. Свако има право на поштовање и достојанство", рекао је тада Бајден сарадницима.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи