Читај ми!

Блинкен одобрио балтичким државама слање оружја у Украјину

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да је одобрио балтичким државама, Естонији, Летонији и Литванији, да пошаљу противтенковске и противваздушне ракете америчке производње у Украјину.

Ентони Блинкен је, како Глас Америке преноси, захвалио бившим совјетским републикама и чланицама НАТОа"на њиховој дугогодишњој подршци Украјини".

"Убрзао сам и одобрио, и ми у потпуности подржавамо трансфере одбрамбене опреме које НАТО савезници Естонија, Летонија, Литванија пружају Украјини како би ојачала своју способност да се брани од ничим изазване и неодговорне агресије Русије", написао је Блинкен у објави на Твитеру.

Како се наводи, он је најавио да је одобрио испоруку оружја дан након што је изгледало да су САД и Русија постигле мали напредак у све тежем сукобу око Украјине, при чему су обе стране напустиле последњу рунду преговора на високом нивоу у петак обећавајући само да ће наставити разговор.

Амерички државни секретар и руски министар спољних послова Сергеј Лавров разговарали су око сат и по у Женеви, при чему су оба званичника одбила да одустану од суштинских захтева.

Запад захтева да Русија повуче своје трупе и оружје са границе са Украјином, док Москва тражи да НАТО смањи своје операције у источној и централној Европи и инсистира да западна војна алијанса одбије кандидатуру Украјине за чланство.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво