Читај ми!

Нови "фронт" премијера Аустралије, сви против његовог предлога да малолетници возе виљушкаре

Премијер Аустралије Скот Морисон је одустао од предлога да се дозволи деци да возе виљушкаре након што су предлог одбиле државе и територије, а синдикати критиковали као опасан. Како је известио аустралијски "Гардијан", Морисон је ту идеју изнео на састанку националног кабинета са државним и територијалним лидерима, као део пакета мера за решавање недостатка особља изазваног таласом омикрона који је "осакатио" ланце снабдевања.

Морисонов план су једногласно одбациле државе и територије, саопштио је Ендрју Бар, главни министар Аустралијских престоничких територија.

Аустралијски премијер је у среду рекао да "постоје промене које морамо да урадимо око доби возача виљушкара, да бисмо били сасвим конкретни", како би се помогло у смањењу прописа и повећању понуде радне снаге.

Дан касније Морисон је изјавио да се национална влада "сагласила са тим да не наставља са питањем око 16-годишњих возача виљушкара".

"Имали смо добру дискусију о томе данас и то није нешто у шта верујемо, колективно... што би требало да водимо у овом тренутку", рекао је Морисон.

Гардијан наводи да се чини да државе нису биле упућене у тај предлог, а портпаролка министра за индустријске односе Квинсленда, Грејс Грејс, открила је да Морисон то није покренуо ни са министром ни са ресором.

Особље у канцеларији министарке Викторије за безбедност на радном месту Ингрид Стит такође није успело да пронађе доказе о комуникацији из Комонвелта о том питању.

Због опасности управљања виљушкаром, у Викторији, НСВ и Квинсленду за вожњу је потребна посебна дозвола за рад са високим ризиком која је доступна само особама старијим од 18 година.

Само у Викторији, од 2019. године осам људи је погинуло на послу у инцидентима у којима су учествовали виљушкари, а државни регулатор је прихватио 419 тужби за повреде које су проузроковале те машине.

Помоћник секретара огранка ЦФМЕУ Синдиката у Квинсленду Џејд Ингам рекла је да је до преокрета са виљушкарима дошло након што је Морисон подбацио на вакцинама, брзим тестовима и подршци угроженим радницима.

Ингам је оптужио Морисона да жели да користи "дечји рад да попуни празнине на линији фронта".

Портпарол Савезних лабуриста за индустријске односе Тони Берк описао је предлог као смешан и опасан "мехур размишљања очајног премијера коме је понестало идеја".

Рекао је да су радници у магацину и дистрибуцији који су радили много сати и у несигурним условима "хероји ове пандемије".

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара