Читај ми!

Хути тврде да су извели напад на Емирате, у Абу Дабију истражују узрок два пожара

Хути, побуњеници из Јемена који сарађују са Ираном, навели су да су извели напад на Уједињене Арапске Емирате, а власти те земље су навеле да су избила два пожара у Абу Дабију и да је могуће да су узроковани нападом дроновима.

Полиција Абу Дабија је саопштила да су три цистерне са горивом експлодирале у индустријској области Мусафа, у близини нафтне компаније, као и да је још један пожар избио на градилишту код аеродрома, пренео је Ројтерс.

"У почетној истрази на оба места су пронађени делови мале летелице која би могла да буде дрон који је изазвао експлозију и пожар", саопштила је полиција, а пренела државна новинска агенција.

Из полиције су додали да није настала "значајна штета", као и да је покренута опсежна истрага.

Војни портпарол Хута, који се боре против коалиције предвођене Саудијском Арабијом и Емиратима, навео је да је та група извела напада "дубоко у УАЕ", а да ће детаље открити у наредним сатима.

Снаге које подржавају Уједињени Арапски Емирати придружиле су се борбама против Хута у јеменским областима Шабва и Мариб, важним за производњу енергије.

Емирати су смањили своје војно присуство у Јемену 2019. године, али и даље подржавају јеменску војску наоружањем и обукама.

Хути су досад вршили нападе дроновима и ракетама на Саудијску Арабију, а у прошлости су претили да ће напасти и Емирате. 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво