Читај ми!

Лажирао смрт да би избегао хапшење у САД, ковид га “одао“ у Шкотској

Николас Алахвердијан или Николас Роси, лажирао је сопствену смрт како би избегао оптужбе за сексуални напад у САД ухапшен је у болници у Шкотској где се лечио од ковида. Николас Роси, који се представљао и као Николас Алахвердиан и Николас Алахвердиан Росси, тражи се у вези са наводним сексуалним нападом у Јути 2008. и нападом у Охају десет година након тога.

Николас Роси је ухапшен под другим псеудонимом, Артур Најт, у болници у Глазгову, а полиција га прати, саопштили су званичници Јуте.

Током хапшења био је на лечењу у Универзитетској болници Краљице Елизабете у децембру, а због тежине болести морао је да буде интубиран.

Тужилац округа Јута Дејвид О‘Ливит признао је да би Роси вероватно и даље живео "изван мреже", да се није заразио коронавирусом и да му није била потребна медицинска нега.

"То је много теже него што људи замишљају. Људи можда не знају где сте, али са друштвеним медијима, свет је довољно мали да ако неко види вашу слику... ако ћете бити ван мреже, боље да останете у својој кући и никада не излазите, јер неко ће те видети", рекао је Ливит.

Роси је "побегао из земље да би избегао кривично гоњење" и "покушао да наведе истражитеље и државне законодавце у другим државама да верују да је преминуо", навели су тужиоци Јуте у саопштењу.

Различити медији у 2020. цитирали су меморијалну веб страницу everloved.com на којој се наводи да је Николас Алахвердијан умро 29. фебруара 2020. од лимфома.

На сајту се наводи да је његово тело кремирано, а пепео развејан по мору.

Тужилаштво Јуте, међутим, саопштило је да је откривено да живи под лажним именом у Шкотској.

"Он је приведен, а тужилаштво округа Јута ради са савезним и међународним агенцијама на изручењу господина Росија назад у Јуту", навело је тужилаштво.

Роси је оптужен по једној тачки оптужбе за силовање, због нападу на 21-годишњу жену 13. септембра 2008. године, наводи се у саопштењу тужилаштва.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво