Читај ми!

Сусрет изнад Црног мора - руски путнички авион морао да скрене са курса због НАТО бомбардера

Руска управа цивилног ваздухопловства Росавијација потврдила је да је њено особље за контролу летења морало да скрене курс летелице како би спречило судар са авионом НАТО-а у региону Црног мора.

Наводи се да је извиђачки авион НАТО летео близу цивилне летелице авиокомпаније "Аерофлот" са више од 140 путника у Москви и да је више пута игнорисао покушаје контроле ваздушног саобраћаја да ступи у контакт са њим, пренео је Раша тудеј.

Путнички авион је био приморан, због безбедног мимоилажења, да спусти висину.

Росавијација наводи у саопштењу да је контрола ваздушног саобраћаја приметила извиђачки авион НАТО "Бомбардер ЦЛ-600 Артемис" како се брзо спушта са 11.000 метара на 9.200 метара док је прелазио путању цивилног лета у непосредној близини лета "Аерофлота" под ознаком СУ501.

Копнена контрола је тада била обавезна да интервенише, саветујући летелицу за Москву и још један цивилни авион типа "ЦЛ-650" са Малте, који је летео из руског летовалишта Сочи за Скопље у Северној Македонији, да промене курс.

"Курс и висина цивилног авиона су брзо промењени. Мере које су предузели руски контролори летења обезбедиле су безбедност летова у области изнад међународних вода Црног мора", додаје Росавијација.

Овај инцидент је потврдио руски авиопревозник "Аерофлот".

Авиокомпанија је открила да је посада "ербаса" А330 за Москву могла да види НАТО авион и пре него што им је речено да промене курс путем контроле лета.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара