Читај ми!

Папа Фрања у Грчкој упозорио на "повлачење демократије" у Европи и свету

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања стигао је у посету Грчкој. Упозорио је на "повлачење демократије" и истакао да без Атине и Грчке, Европа и свет не били оно што су данас.

Папа Фрања је у свом првом говору у председничкој вили у Атини, током тродневне посете Грчкој, изјавио је да је ту рођена демократија.

"Данас долази до повлачења демократије, не само на Старом континенту. Учешће свих је од суштинског значаја не само за постизање циљева, већ зато што говори о томе ко смо ми", рекао је грчким и ватиканским званичницима, као и католичким бискупима који су присуствовали церемонији добродошлице.

Додао је да без Атине и Грчке, Европа и свет не би били оно што су данас, али је напоменуо да се стање у Грчкој погоршало после економске кризе.

Грчка председница Катерина Сакеларопулу пожелела је добродошлицу папи Фрањи у Атини, износећи похвале за његов рад и његову "дубоку друштвену осетљивост", преноси Катимерини.

Папа Фрања допутовао је у Атину, у оквиру обиласка медитеранских земаља, током којег жели да укаже на патње миграната и избеглица, а у недељу, 5. децембра посетиће, по други пут, острво Лезбос.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво