Читај ми!

Бандити упали у мексички затвор, ослободили девет робијаша

Припадници банде "Пуеблос унидос" пробили су камионом улаз у затвор у Тули у Мексику и ослободили девет робијаша, јављају мексички медији. Тројица бегунаца су, после потере, ухваћена. Безмало 35.000 убијених у обрачунима банди.

Најмање двојица чувара затвора су повређена, када су припадници банде "Пуеблос унидос" камионом пробили капију затвора и ослободили деветорицу затвореника.

Главни циљ овог упада било је ослобађање лидера ове банде, Хозеа Артемиа Малдонада Мехије, званог Ел Мичоакано.

Пред упад у затвор, припадници ове банде су неколико километара даље у ваздух дигли једно возило, чиме су скренули пажњу полиције.

Мексички председник Андрес Мануел Лопез Обрадор рекао је да су тројица бегунаца ухваћена у потери, коју је полиција покренула после упада у затвор.

У потери за бегинцима учествују полиција и Национална гарда.

Банда "Пуеблос унидас" је позната по отмицама, убиствима и крађи горива.

Мексички "Информадор" пише да је, осим шефа банде и још неколико припадника "Пуеблос унидаса", побегло и неколико затвореника који су добили по 400 долара да се прикључе бегу.

Један од њих је ухваћен недалеко од затвора.

У протекле две године Мексико је био поприште оштрих борби између ривалских банди и нарко- картела. Прошле године је регистровано 34.558 убистава, а 2019. је било 34.690 жртава насиља.