Читај ми!

Супруга краља дроге Ел Чапа осуђена на три године затвора

Ему Коронел Аиспуро, супругу мексичког нарко-боса Хоакина "Ел Чапа" Гузмана, амерички суд осудио је на три године затвора, након што је признала кривицу за помагање нарко-картелу Синалоа. Ухапшена је у фебруару када је признала да је помогла свом супругу у управљању његовим криминалним пословима вредним више милијарди долара.

Пре изрицања пресуде пред савезним судом у Вашингтону, 32-годишња Аиспуро молила је америчког окружног судију Рудолфа Контрераса да покаже милост.

"Уз дужно поштовање, обраћам Вам се данас да изразим своје истинско жаљење због било какве штете коју сам можда учинила и молим Вас и све грађане ове земље да ми опростите", рекла је, преноси Ројтерс.

Казна је мања од четири године затвора, колико су тражили тужиоци, а судија Рудолф Контрерас рекао је да је била млада тинејџерка када се удала за краља дроге, те да је сарађивала након хапшења у фебруару 2021. године.

Ема Коронел Аиспуро признала да је помогла свом супругу у управљању његовим криминалним пословима вредним више милијарди долара.

Мексички нарко-бос "Ел Чапо" проглашен је кривим за вођење криминалне организације која је прокријумчарила тоне дроге у САД, због чега је 2019. године осуђен на доживотну казну затвора.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се