Читај ми!

"Вулкан Енерџи" и "Стелантис" потписали споразум о снабдевању литијум хидроксидом

Компанија "Вулкан Енерџи" са седиштем у Аустралији, која се бави прерадом литијума саопштила је да је потписала обавезујући споразум са холандским произвођачем аутомобила "Стелантис" о снабдевању литијум хидроксидом из свог немачког пројекта за почетни петогодишњи период.

"'Стелантис', планира да уложи преко 30 милијарди евра (33,92 милијарде долара) до 2025. године како би електрификовао своју линију возила, користиће литијум у три своја погона за производњу батерија у Европи", навела је компанија "Вулкан Енерџи" у саопштењу.

Најава долази недељу дана након што је "Вулкан Енерџи" потписао други уговор са француским произвођачем аутомобила "Рено" о снабдевању између 26.000 и 32.000 метричких тона литијумских хемикалија за батерије из својих геотермалних налазишта слане воде у Немачкој.

Компанија "Вулкан Енерџи" већ има уговоре о снабдевању са белгијском групом за рециклажу "Umicore NV" и јужнокорејским "LG Chem Ltd".

Литијум је основна компонента за прављење литијум-јонских батерија које се користе у електричним возилима. Убрзо је постао популаран како се свет креће ка чистијим облицима енергије.

Аутомобилски конгломерат под именом "Стелантис" је настао, после вишемесечних преговора и комплексних промена, спајањем компанија "Фијат Крајслер аутомобили" и "Пежо-Ситроен".  

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво