Читај ми!

Мисури, осуђеник који је провео 43 године невин у затвору излази на слободу

Кевин Стрикланд, који је невин провео 43 године иза решетака у савезној америчкој држави Мисури, излази на слободу пошто му је пресуда поништена. Нисам мислио да ће овај дан доћи, каже Стрикланд, који је све време судског поступка одбацивао оптужбе за умешаност у троструко убиство.

Осуђујућа пресуда за троструко убиство 62-годишњем Афроамериканцу Кевину Стрикленду, који је у затвору у Мисурију провео 43 година, поништена је, преноси Си-Ен-Ен.

То је најдужи период у историји Мисурија, према подацима Националог регистра ослобођених кривице, да невина особа проведе у затвору.

"Још увек сам у неверици", изјавио је Стрикланд, који је вест о пуштању на слободу сазнао док је гледао сапуницу, која је прекинута новинарским извештајем о његовом ослобађању. "Нисам мислио да ће овај дан доћи", додао је. 

Кевин Стрикленд осуђен је на доживотну робију без могућности условног отпуста за убиства из априла 1978. године у Канзас Ситију. Све време судског поступка тврдио је да у та убиства није умешан, a сада су све оптужбе против њега одбачене.

Суд је наредио његово хитно пуштање на слободу.

У одлуци, судија Џејмс Велш навео је да га "никакви материјални докази нису повезивали са злочином", а да је осуђен искључиво на темељу исказа, преноси АП.

Кевин Стрикленд, ухапшен је када је имао тек 18 година. Осуђујућу пресуду донела је у јуну 1979. године порота састављена искључиво од белаца. Од државе Мисури неће добити финансијску накнаду за време проведено у затвору, преноси Си-Ен-Ен.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара