Читај ми!

Белорусија: Када ЕУ прими 2.000 миграната, ми ћемо вратити 5.000 у њихове матичне земље

Белорусија жели да Европска унија прими 2.000 миграната, а Минск ће 5.000 њих вратити својим земљама како би решио кризу на пољској граници, изјавила је портпаролка белоруског председника Александра Лукашенка. Немачки министар унутрашњих послова тврди да је реч о дезинформацији.

Портпаролка Наталија Ејсмонт је изјавила да је Александар Лукашенко разговарао са одлазећом немачком канцеларком Ангелом Меркел, као и да је Меркелова пристала да о предлогу за пријем миграната разговара са партнерима у Европској унији, преноси Ројтерс.

"Европска унија ствара хуманитарни коридор за 2.000 избеглица које се налазе у кампу. Обавезујемо се да омогућимо (колико је то могуће и ако желе) да се преосталих 5.000 врате у домовину", рекла је укратко о предлогу портпаролка.

Министар унутрашњих послова Немачке Хорст Зехофер рекао је да је дезинформација да ће ЕУ примити 2.000 миграната.

Претходно је и Европска комисија саопштила да нема никаквих преговора са Лукашенком.

Стотине Ирачана који су недељама камповали на пољско-белоруској граници пријавило се за повратни лет у Ирак, саопштило је ирачко министарство спољних послова.

"Да, нажалост, само око 400 избеглица је пристало да се врати кући. Све у свему, тачније, у авиону који је данас кренуо било је 374 путника, углавном ирачких држављана", изјавила је Ејсмонт, која додаје да "они испуњавају своја обећања, док ЕУ није испунила још нити једну обавезу".

Део миграната прешао је у транспортно-логистички центар, у који их је сместила Белорусија. И пољске граничне власти потврђују да су мигранти напустили камп у месту Брузги.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво