Читај ми!

Ричард Гир на листи сведока против Салвинија због миграната; Салвини: Тражићу аутограм за мајку

Амерички глумац Ричард Гир налази се на листи сведока на суђењу Матеу Салвинију, лидеру десничарске партије Лига, због тога што док је био министар унутрашњих послова Италије није дозволио броду шпанске НВО "Опен армс" са 147 миграната да се искрца на Сицилији и тиме довео у опасност њихове животе.

Међу сведоцима наведеним у тужби је и амерички глумац Ричард Гир, који је посетио мигранте на броду док су чекали крај обале Италије, што је, за Салвинија, пример неозбиљности оптужби на његов рачун.

"Хајде да причамо о Ричарду Гиру. Реците ми колико је озбиљно суђење када неко дође из Холивуда да сведочи о мојој гадости", упитао је Салвини у обраћању новинарима после првог саслушања у Палерму.

Дан раније се нашалио рекавши да ће, ако Гир буде званично позван за сведока, тражити аутограм за своју мајку.

У суђењу ће се користити и докази о хитним позивима са брода и Италијанске обалске страже када су луку Лампедуза одредили као место искрцавања, како би се утврдило у ком тренутку и у ком облику је Салвини интервенисао, преноси Си-Ен-Ен.

Салвини је више пута негирао оптужбе, али је признао да је блокирао пристајање брода у Италији, рекавши да је то његова дужност као министра унутрашњих послова.

Тврди да је мигранте требало одвести у Шпанију, јер је брод "Опен армс" пловио под шпанском заставом.

Ричард Гир је 2019. године посетио брод "Опен армс" како би изразио солидарност са мигрантима који су данима били на броду. За брод је чуо током одмора са породицом у Риму.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво