Читај ми!

Војска ушла у складиште "Бритиш петролеума", пумпе и даље без горива

Припадници британске војске у борбеној опреми стигли су у складиште "Бритиш петролеума", како би помогли у испоруци горива услед хаоса на бензинским пумпама широм земље.

Влада Велике Британије је пре недељу дана саопштила да је војска у приправности и да ће се укључити у решавање кризе у ланцу снабдевања бензинских пумпи, које су због недостатка возача теретних возила увеле ограничење на куповину горива.

Уследила је панична куповина широм земље, створили су се редови на пумпама, а људи су гориво точили у балоне и пластичне флаше. Ројтерс преноси да су забележене и лакше туче.

Данас стиже вест да су припадници војске ушли у складиште "Бритиш петролеума".

Министар финансија Риши Сунак истиче да се ситуација побољшава и да се очекује да ће све доћи на своје када се потражња врати у неки нормалан ниво. 

"Као додатну меру опреза, ангаживали смо додатне возаче", рекао је Сунак за Радио Ел-Би-Си.

Удружење продаваца бензина на мало саопштило је да је без горива још увек око 22 одсто бензинских пумпи у Лондону и на југоистоку земље, а извршни директор удружења Гордон Балмер каже да би то стање могло да потраје наредних седам до десет дана, када се очекује да се залихе врате у нормалу.

Извештачи Ројтерса јављају да је десетак бензинских станица у Лондону и даље затворено.

Због недостатка радне снаге после Брегзита и ковид-кризе, британски ланци снабдевања - од свињетине, бензина и живине до лекова и млека, напрегнути су до тачке прелома.

Британски министри су у више наврата негирали да криза са горивом има везе са Брегзитом, истичући да је недостатак возача камиона глобални проблем, иако њихови европски суседи нису имали редове на бензинским пумпама.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво