Читај ми!

Најгори сукоб банди у еквадорском затвору однео 118 живота

Број настрадалих у до сада најгорем сукобу банди у еквадорском затвору порастао је на 118, објавили су тамошњи званичници. Повређено је најмање 79 особа.

Инцидент се догодио у затворској установи у провинцији Гуајас, пре неколико дана, у објекту у којем је последњих месеци већ било крвавих сукоба између банди.

Званичници наводе да су се сукобиле затворске банде Лос Лобос и Лос Чонерос. Коришћено је ватрено оружје, ножеви, експлозивна средства.

Погинуло је 118 особа, што је за два више од последњих званичних извештаја. Најмање 79 особа је повређено и они су хоспитализовани. 

Власти су у четвртак послале стотине полицајаца у затвор ради одржавања реда.

Командант полиције Тања Варела рекао је да су полицајци демонтирали оно што су затвореници изградили унутар објекта и запленили оружје и дрогу пронађену у ћелијама.

"Наставићемо са чишћењем у овом притворском центру јер (затвореници) треба да разумеју нашу јасну поруку: држава је присутна", рекао је Варела у четвртак увече. "Ми имамо овлашћења, а не они."

У затворском систему, у коме је смештено око 39.000 затвореника већ је ове године било насилних нереда. Најмање 79 људи је погинуло у фебруарском насиљу, а у јулу је било најмање 22 страдалих.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво