Читај ми!

Бајден потписао закон о привременом финасирању, избегнута блокада владе САД

Амерички председник Џо Бајден потписао је законски предлог о привременом финансирању владе до 3. децембра који је Kонгрес претходно усвојио, чиме је избегнуто делимично затварање федералних институција и настављено финансирање владе.

У саопштењу издатом након што је председник САД Џозеф бајден потписао закон наводи се да постоји још много тога што треба учинити.

"Усвајање овог закона нас подсећа да је сарадња две странке могућа и даје нам време да усвојимо дугорочно финансирање како би наша влада функционисала и радила за амерички народ", наводи се у Бајденовом саопштењу.

Амерички Сенат усвојио је законски предлог о привременом финансирању владе до 3. децембра, да би се избегло делимично затварање федералних институција. Предлог је најпре одобрен у Сенату са 65 гласова за и 35 протв, а затим и у Представничком дому где је имао подршку 254 члана, док је 175 било против.

"Осим несметаног рада владе, усвајањем ове резолуције обезбедиће се континуирана помоћ ветеранима и социјално угроженима, здравственом систему и образовним институцијама.То су најважније ствари којима морамо да посветимо пажњу како би обезбедили стабилно и просперитетно друштво", рекла је Председница Представничког дома америчког Kонгреса Ненси Пелози.

Поделе унутар Демократске странке угрозиле су планове председника Бајдена о улагањима у инфраструктуру, проширивање обима социјалних услуга у борби противклиматских промена.

Демократе нису сложне ни када је реч о обимном пакету мера помоћи вредном 3 хиљаде 500 милијарди долара којим би се обезбедило породично одсуство,медицинска нега за старије особе и већа подршка деци.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара