Читај ми!

Пјонгјанг лансирао нову противавионску ракету

Северна Кореја је испалила новоразвијену противавионску ракету, при чему су потврђене "изванредне борбене перформансе", потврђено је из Пјонгјанга.

Осим данашњег тестирања, Северна Кореја је у среду испалила хиперсоничну ракету, а током претходних недеља лансиране су и балистичке и крстареће ракете, које са собом носе потенцијалне нуклеарне опасности, јавља јужнокорејска агенција КЦНА, а преноси Ројтерс.

Циљ данашњег тестирања је потврда практичне функционалности ансера пројектила, радара, свеобухватног борбеног командног возила и борбених перформанси, саопштила је севернокорејска Академија одбрамбених наука, која је и програмер војног наоружања.

Ракету одликују нове технологије као што је двоструко управљање кормилом и двоимпулсни летачки мотор.

"Потврђене су изванредне борбене перформансе противавионске ракете новог типа са карактеристикама брзог одзива и прецизности навођења система за управљање ракетама, као и значајно повећање удаљености обарања ваздушних циљева", пренела је КЦНА позивајући се на академију.

Председник Ким Џонг Ун није присуствовао тестирању ракете, већ је уместо њега процес надгледао Пак Џонг Чон, члан политбироа и Централног комитета.

Иначе, Северна Кореја је недавно саопштила да су тестови наоружања усмерени на јачање њених одбрамбених способности, "баш као што то раде и друге земље", оптужујући Сједињене Државе и Јужну Кореју за "двоструке стандарде" и "непријатељску политику" према њима.

Ким Џонг Ун је међутим поручио да нема разлога да напада Јужну Кореју и да је спреман да обнови прекинуте међукорејске телефонске линије. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво