Читај ми!

Пумпе у Британији остале без горива због паничне куповине

Хиљаде бензинских пумпи у Великој Британији за викенд није имало горива, а возачи су формирали дуге редове због несташице изазване недовољним бројем возача камиона.

Удружење продаваца бензина, које представља готово 5.500 независних продајних објеката, навело је да је од 50 до 90 његових чланова пријавило да су распродали гориво, а остали да ће ускоро остати без бензина пошто су Британци током викенда панично точили гориво.

"Бритиш петролеум" признао је да је на трећини њихових бензинских станица нестало две врсте горива.

Влада у Лондону је преко министра за животну средину Џорџа Јустиса потврдила да још не намерава да ангажује војску да испоручује гориво бензинским пумпама.

"Тренутно немамо планове да ангажујемо војску за дистрибуцију горива", рекао је Јустис, преноси Ројтерс.

Премијер Велике Британије Борис Џонсон раније је навео да би на стотине војника могло да буде ангажовано да снабдева бензинске пумпе горивом широм земље.

Oчекује се да Џонсон данас окупи министре како би се пронашло решење и избегло додатно продубљивање кризе, пренео је Гардијан.

Проблем је настао када је "Бритиш петролеум" морао да затвори мали број продајних места због недостатка возача, а "Шел" и "Еко" су такође пријавили проблеме са залихама.

Проблем није настао због несташица горива, већ због недостатка возача камиона за превоз робе до бензинских пумпи, са чиме се Велика Британија суочава у последње време.

Представници индустрије саобраћаја наводе да је, уз недостатак возача камиона, узрок кризе и пандемија, стара радна снага и егзодус страних радника после британског изласка из Европске уније.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво