Читај ми!

Кампања до последњег часа, нема предизборне тишине уочи избора у Немачкој

Више од 60 милиона грађана Немачке са правом гласа у недељу ће имати могућност да одлучи ко ће наредне четири године седети у Бундестагу, а самим тим и ко ће наследити Ангелу Меркел после 16 година њене власти.

У Немачкој су кандидати за кацелара и странке одржале завршне митинге и то у најмногољуднијој немачкој покрајини Северној Рајној-Вестфалији, где је премијер управо Армин Лашет, кандидат демохришћана који жели да замени Ангелу Меркел, која му се и придружила на бини и свесрдно га подржала у кандидатури.

У главном граду покрајне Диселдорфу митинг је одржала председница Зелених Аналена Бербок, која је у априлу важила за главног кандидата за канцелара, али се та њена предност у међувремену истопила, док се њена странка, према анкетама, тренутно налази на трећем месту.

Актуелни вицеканцелар Олаф Шолц, кандидат Социјалдемократске партије, имао је митинг у Келну.

И поред константног пада рејтинга странке, својом сталоженошћу успео је да се допадне Немцима. 

Према анкетама, када би директно бирали, Немци би њега изабрали за канцелара, али сутра се гласа за партије и тек када се види који ће рејтинг имати после избора, почеће и преговори о постизборним коалицијама и будућем канцелару.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво