Читај ми!

Британци панично купују гориво, пумпама прети несташица

Панична куповина, а не проблеми са ланцем снабдевања, узрокују несташицу горива на неким бензинским пумпама у Великој Британији, изјавио је председник удружења за аутомобиле, усред континуираних извештаја о редовима аутомобила на бензинским пумпама. Полиција је позвала возаче да буду "разумни", након што су се створили дуге колоне возила.

Полиција Линколншајра саопштила је да су јутрос примили извештаје о дугим редовима на неким бензинским пумпама у округу.

"То представља потенцијалну опасност за возила на другим путовањима и може узроковати потешкоће хитним службама које покушавају да дођу до људи којима је помоћ потребна. Иако ценимо то што неки људи овог викенда могу бити посебно вољни да напуне своја возила, с поштовањем бисмо замолили возаче да буду разумни при доношењу одлука о придруживању реду на бензинској станици. Ако је предуго, размислите о повратку у друго време", наводи се у саопштењу полиције.

Полиција Бердфоршајра на Твитеру је замолила возаче да не блокирају путеве док чекају у реду, јер је важно да возила хитне помоћи могу да пролазе у сваком тренутку.

Едмунд Кинг, председник Аутомобилске асоцијације, рекао је за Би-Би-Си да би проблем требало да нестане за неколико дана ако возачи точе гориво кад им затреба и додао да је недостатак возача камиона био "локализован проблем" почетком недеље.

У петак увече британска малопродајна компанија ЕГ "Груп" увела је ограничење куповине горива од 30 фунти по купцу на својих 389 бензинских станица, због "невиђених" изазова потражње и понуде.

Ограничење за све врсте горива има за циљ да обезбеди да пумпе несметано раде, али се неће примењивати на возаче тешких теретњака и возила хитних служби.

Проблем је настао када је "Бритиш петролеум" морао да затвори мали број продајних места због недостатка возача, а "Шел" и "Еко" су такође пријавили проблеме са залихама.

Проблем није настао због несташица горива, већ због недостатак возача камиона за превоз робе до бензинских пумпи, са чиме се Велика Британија суочава у последње време.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво