Читај ми!

Пуцано на аутомобил помоћника председника Украјине, повређен возач

Непознате особе пуцале су на аутомобил у ком је био помоћник украјинског председника, који је остао неповређен. Возач задобио тешке повреде.

Више од десет метака погодило је аутомобил који је превозио помоћника украјинског председника Серхија Шефира, јавља Ројтерс.

Шефир није повређен, а члан украјинског парламента из владајуће странке "Слуга народа" Јевгениј Шевченко наводи да се случај третира као покушај убиства.

У пуцњави је возач тешко повређен и налази се на интензивној нези. 

Пуцњава се догодила у близнили места Лесники, које се налази код главног града Кијева.

Оптужбе на релацији Украјина – Русија 

Челни човек владајуће украјинске странке "Слуга народа" Олександр Корнијенко рекао је да би Русија могла да стоји иза покушаја атентата на главног помоћника украјинског председника.

"Руски траг не треба апсолутно искључити. Знамо њихову способност да организују терористичке нападе у различитим земљама", рекао је Корнијенко новинарима, а преноси агенција Ројтерс

На ову изјаву реаговали су из Кремља, истичући да "настојања да се покушај атентата на Сергеја Шефира повеже са Русијом могу приписати претерано узнемиреном емоционалном стању".

"Нажалост, шта год да се догоди у Украјини ових дана, ниједан од актуелних политичара не може да не повеже са Русијом", изјавио је Песков, преноси Тас.

Додао је да то "нема никакве везе са стварним стањем ствари".

У међувремену је украјински министар унутрашњих послова Денис Монастирски изјавио да украјинске власти траже да ли су стране специјалне службе биле умешане у покушај атентата на Шефира.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво