Читај ми!

Путинова Јединствена Русија освојила највише гласова на изборима и задржала већину у Думи

После избора за Државну думу и регионалних избора у Русији, владајућа партија Јединствена Русија председника Владимира Путина води после 60 одсто пребројаних гласова. Како је саопштила Централна изборна комисија, освојила је 47 процената подршке бирача, што је девет одсто мање него на гласању пре пет година. Још три странке прешле цензус.

Већину у Државној думи, која има 450 посланичких места, задржаће партија Јединствена Русија.

Излазне анкете показују да су још Комунистичка партија Русије, Либерално-демократска партија Русије и Праведна Русија прешле цензус од пет одсто за улазак у парламент.

На овим изборима забележен је пад популарности владајуће Јединствене Русије, пре свега због лошијег животног стандарда Руса.

„У току је бројање гласова уживо, од Камчатке до запада Русије. Избори су успешно реализовани. Према прелиминарним резултатима одзив бирача је био 45 одсто, што не обухвата гласање преко интернета", саопштила председница Централне изборне комисије Ела Памфилова.

Избори су трајали три дана. Осим за Државну думу бирачи су гласали и за гувернере девет региона и за састав 39 локалних и регионалних парламената.

Састав Думе се бира према мешовитом принципу – 225 посланика са страначких листа и исто толико из изборних јединица у једном кругу.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара