Разбијена албанска банда у Аустрији

Разбијена тринаесточлана банда у Аустрији која је од јануара прошле године, према процени полиције, у ЕУ илегално пребацила 700 косовских Албанаца.

Аустријска полиција саопштила је да је разбила банду која је пребацивала илегалце са Косова.

Од септембра прошле године, полиција у покрајини Доња Аустрија, специјална јединица "Кобра" и полиција у Салцбургу, ухапсили су 13 чланова ове банде коју су чинили претежно косовски Албанци.

Банду су чинили 11 косовских Албанаца, старости од 21 до 32 године, један 21-годишњи Бугарин и једна 44-годишња Аустријанка.

Аустријанка је, како је наведено, зарађивала обезбеђивањем станова за смештај илегалаца.

Они су од јануара прошле године, према процени полиције, у ЕУ пребацили 700 косовских Албанаца.

Банда је пребацивала косовске Албанце у Аустрију, Италију, Белгију, Швајцарску и друге земље, а за те услуге узимала је, на пример, за илегалан пут до Беча по 2.200 евра од сваког илегалца.

Полиција рачуна да је банда зарадила око 2,1 милион евра.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. јан 2010, 22:55) - Русофил [нерегистровани]

Аршини или стара пракса

Одгледао сам вечерас цео тв дневник у 19:30 на ОРФ-у, то му је као наш РТС. Ударна и прва вест је даје ухапшен Србин Драган Марковић који је пре недељу дана упуцао једног полицајца у Бечу и тешко га ранио. Ок, како ствари стоје тај Марковић, ако му је то право име јесте неки криминалац, познат одраније овдашњој полицики јер је без визе и дозволе и раније боравио овде. Можда је то за малу средину каква је ова овде и најважнија вест, чиљеница је да се аустријска полиција не може похвалити неким успесима па му ово дође као нешто битно иако су овог нашег су ухапсили уствари мађарски погранични полицајци кад је покушао да пређе из Мађарске у Србију. Могла је наравно и вест о разбијању те шиптарске групе да буде ударна вест али... не уклапа се то у устаљену шему о добрим и лошим момцима, питање је и ко је провалио тај посао, можда они уопште нису него им је дојављено а и 700 прошверцованих за годину дана није мало, скор па 2 дневно. Зглавном о тиј вести на вестима ни једног словца.

Ако су већ хтели да им та област буде тема, логичније је да су јавили вест о хапшењу те шитарске групе. Питање је само да ли су је они открили или им је неко то дојавио.

(четвртак, 21. јан 2010, 21:43) - anonymous [нерегистровани]

Na Kosovu ne cvetaju ruze

Narod bezi,za boljim zivotom,jer Albanski samozvani predsednik,ne moze da ih prehrani
niti im daje dostojanstvene uslove za zivot.

(четвртак, 21. јан 2010, 21:03) - Bora ny [нерегистровани]

"kosovo 2"

Da su ih pustili da se tako naseljavaju za 20 godina bi trazili autonomiju u Austriji . A nakon 5 godina posle toga bila bi to nova drzava "kosovo 2"