Читај ми!

Талибани објавили састав владе, министар син оснивача мреже коју су САД прогласиле терористичком

Мула Мухамед Хасан Акунд биће нови премијер Авганистана, а заменик ће му бити шеф политичке канцеларије талибанског покрета Мула Абдул Гани Барадар, саопштено је из Кабула.

Сарахудин Хакани, син оснивача мреже "Хакани", коју су Сједињене Државе означиле као терористичку организацију биће министар унутрашњих послова, наводи Ројтерс.

Портпарол талибана Забихулах Муџахид рекао је на конференцији за новинаре у Кабулу да је за министра одбране именован Мула Мухамед Јакуб, син Муле Омара.

"Сви министри у влади су у капацитету вршиоца дужности", навео је Муџахид.

Ројтерс напомиње да још није било јасно какву ће улогу имати лидер талибана Мула Хибатулах Акундзада, који је није виђен у јавности од пада владе коју подржава Запад и заузимања Кабула од стране талибана.

Именовање за министре групе личности из различитих елемената тврдокорног исламистичког покрета није дали назнака било каквог уступка према демонстрантима који протестују у Кабулу, Том приликом, наоружани талибани пуцали у ваздух како би растерали окупљене.

Талибани су више пута покушавали да умире Авганистанце и међународну јавност уверавајући да се неће вратити бруталности своје последње владавине од пре две деценије, обележене суровим казнама и искључењем жена и девојака из јавног живота, подсећа британска агенција.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво