Читај ми!

Бајден прогласио стање катастрофе у Луизијани због урагана "Ида", једна особа страдала

У урагану "Ида", који је у недељу погодио америчку државу Луизијану, погинуо је један мушкарац, када је на њега пало дрво које су оборили снажни ветрови, а више од 700.000 људи широм те државе остало је без струје.

Ураган "Ида" стигао је до копна као екстремно опасна олуја категорије 4, а удари ветра достигли су брзину од 240 километара на сат.

Цео Њу Орлеанс остао је без струје, пошто је олуја оштетила свих осам стубова далековода које достављају струју до највећег града у Луизијани, пренео је Ројтерс. Један стуб пао је у реку Мисисипи. Снажан ветар одувао је кров болнице у месту Галијано. 

Kанцеларија за унутрашњу безбедност и ванредне ситуације објавила је на Твитеру да је енергетска компанија "Ентерџи" потврдила да су агрегати једини извор електричне енергије у граду, те да је нестанак струје изазвала "катастрофална штета" на мрежи за пренос.

"Ово је једна од најснажнијих олуја које су погодиле ово подручје", рекао је на конференцији за новинаре гувернер Луизијане Џон Бел Едвардс и поручио да та држава "никада није била више припремљена" и да верује да ће насипи који штите шире подручје Њу Орлеанса, изграђени после урагана "Kатрина", издржати налет урагана.

Погинуо мушкарац у Батон Ружу 

Из шерифове канцеларије у месту Асеншн Периш саопштено је да је један мушкарац погинуо након што је ветар оборио дрво код куће у којој је живео у Батон Ружу, главном граду Луизијане.

Амерички председник Џо Бајден прогласио је у Луизијани стање велике катастрофе и наредио да се тој савезној држави упути федерална помоћ за обнову.

Kако је саопштила Бела кућа, помоћ може да укључује бесповратна средства за привремени смештај и поправку домова, кредите са ниском каматом за покривање неосигуране имовине и друге програме, преноси Ројтерс

Олуја је ослабила на јачину категорије 1, а америчку обалу погодила је на 15. годишњицу разорног урагана "Катрина".

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво