Читај ми!

Двојица српских држављана евакуисана из Авганистана

Двојица држављана Србије евакуисана су из Авганистана, потврђено је у Министарству спољних послова.

Двојица држављана Србије, који су затражли да оду из Авганистана, успешно су после подне евакуационим летом, напустили ту земљи и безбедно слетели у Ташкент, потврђено је у Министарству спољних послова Србије.

Марко Прибак и Александар Цвејић су летом који је организовала Немачка евакуисани најпре у Ташкент.

Евакуација је организована захваљујући дипломатским напорима Министарства спољних послова Србије и отправника послова Амбасаде Србије у Индији Синише Павића, у чијој је надлежности и Авганистан.

У Министарству кажу да се настављају напори да се у најкраћем року из Авганистана евакуише и једна држављанка Србије, која је такође затражила евакуацију. 

"Предстоје активности у погледу евакуације преостале наше држављанке, Дамњановић Милке и у том смислу користим прилику да у договору са Дамњановић, обавестим јавност да се она у датим условима налази у безбедној ситуацији. А оно што чини разлику и што ће имати утицаја на даљи ток те евакуације је да смо се договорно определили за најбезбеднији начин, што ће можда изискивати неко додатно време", изјавио је Синиша Павић, отправник послова Амбасаде Србије у Индији, надлежне и за Авганистан. 

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара