Читај ми!

Отправник послова Павић: На корак смо до евакуације наших држављана из Авганистана

Отправник послова Амбасаде Србије у Индији, надлежне и за Авганистан, Синиша Павић, изјавио је да су двојица српских држављана на безбедном на аеродрому у Kабулу и постоје чврсте гаранције да ће бити евакуисани.

Павић је рекао да су Марко Прибак и Александар Цвејић, који раде за једну међународну фирму, на корак од финализације акције спасавања, као и да евакуација Милке Дамјановић иде у добром правцу.

"У сталној комуникацији сам са Милком Дамјановић, она је хуманитарац при једној невладиној организацији и у нешто другачијој је ситауцији, на другом крају државе", рекао је Павић за ТВ Прва.

Павић је додао да су храброст и сталоженост те двојице момака биле веома значајне у целој ситуацији и додао да су им талибани у једном тренутку били на вратима.

"Било је тренутака у којима смо сви скупа били забринути за њихове животе, кључна промена у односу на јуче је та што се тамо где су сада – у зони аеродорма, осећају се безбедно", рекао је Павић.

Нагласио је да поступак евакуације Прибака и Цвејића још није завршен, јер остаје најаважнија фаза – укрцавање у авион.

"Последњи корак који је направљен до доласка на аеродром, био је најтежи, најосетљивији и најризичнији", рекао је Павић и додао да не би успели без њихових квалитета и начина понашања.

Отправник послова Амбасаде Србије у Индији рекао је да после јучерашњег драматичног дана, и у Индији влада велика неизвесност и брига и додао да се стиче утисак да је, после седнице Савета безбедности УН, ситуација кренула у добром правцу.

"Притисак да се напусти Kабул, не само странаца већ и становништва Авганистана је огроман", рекао је Павић.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се