Читај ми!

Израел одговорио Либану - гађана места за лансирање ракета

Израелска војска потврдила је да су њени авиони погодили места за лансирање ракета у Либану као одговор на пројектиле упућене са либанске територије на Израел.

У саопштењу израелске војске, преноси Ројтерс, наводи се да су у одговору на ракетну ватру, борбени авиони погодили локације за лансирање и инфраструктуру која се користи за тероризам у Либану, са којих су ракете лансиране, као и додатне мете у области која је раније коришћена за лансирање пројектила.

Телевизија Ал-Манар либанског шиитског покрета Хезболах саопштила је да су израелски ратни авиони извели два напада у предграђу либанског града Махмудија, око 12 километара од израелске границе.

Три ракете испаљене су у среду из Либана на израелску територију и израелска војска је узвратила артиљеријском ватром, али нема информација о штети или евентуалним жртвама.

Није било ни преузимања одговорности за овај ракетни удар на Израел, а наводи се да је он извршен са подручја јужног Либана где делује Хезболах.

Граница две државе је углавном мирна откако је Израел 2006. године водио рат против Хезболаха, али мање палестинске фракције у Либану у прошлости су спорадично вршиле нападе, укључујући и две ракете лансиране према Израелу у јулу.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво