Читај ми!

Ватрена стихија у Турској – пожар захватио термоелектрану, евакуисане хиљаде људи

Шумски пожари широм Турске. На југозападу земље ватра је захватила термоелектрану. У гашењу пожара на југу Турске ватрогасцима помажу добровољци, али и авиони из шест земаља.

У месту Милас на југоистоку Турске ватра је захватила електрану која као гориво користи угаљ.

"Пожар је захватио термоелектрану", објавио је на Твитеру градоначелник Миласа, Мухамед Токат и додао да је електрана у потпуности евакуисана.

Ситуација није боља ни у остатку Турске. Волонтери помажу у гашењу ватрене стихије која се шири јужним турским приморјем, преноси Ројтерс.

Ватрогасци се већ седми дан боре са пожаром у туристичком месту Мармарису, а добровољци су им припремили пакете са водом и храном. 

"Будућност мојих праунука је спаљена, а нико не чује наш глас. Вичемо, али нас нико не чује", казао је један од волонтера.

Министар шумарства Бекир Пакдемирли је рекао да је 167 пожара стављено под контролу у протеклих осам дана, а у уторак је ватра горела на 11 места.

Осам људи је погинуло у најгорим пожарима у последњих неколико година, а хиљаде људи је евакуисано, међу којима су и туристи, пошто су многи туристи букнули у близини познатих одмаралишта. 

У гашењу пожара, Турска је добила ваздушну подршку Ирана, Азербејџана, Украјине, Русије, Шпаније и Хрватске, пренео је Хуријет.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво