Читај ми!

Ватрена стихија у Анталији под контролом, туристи из Србије се нису обраћали амбасади за помоћ

Пожар у анталијској регији је под контролом и нема даљег ширења, ни опасности за грађане Србије, рекао је амбасадор Србије у Турској Зоран Марковић.

Зоран Марковић је изјавио, поводом пожара који су захватили анталијску регију, да се туристи из Србије до сада нису обраћали амбасади за помоћ.

"Та помоћ би се састојала од тога да им се у случају евакуације или напуштања хотела израде путни листови истог дана и омогући да се на најбезбеднији начин врате у земљу", рекао је Марковић.

Што се тиче генералне ситуације, у Турској су, каже Марковић, настрадале четири особе,  углавном старије које нису могла да се евакуишу на време или су покушавале да заштите своју имовину, док је око 180 људи повређено.

"Оно што уноси додатну панику међу наше туристе и грађане који се налазе у овим регијама јесте јак ветар који носи облаке дима и пепела према туристичким насељима, што никако не може бити пријатно", навео је Марковић и додао да се ради на томе и да је већ до јутрос требало да буде локализован пожар у Бодруму.

Марковић каже да је у контакту са туристичким агенцијама добио информацију да је врло мали број наших туриста затражио да буде премештен из хотела у које су били смештени.

"То је неколико породица, а већина је тражила да се врати у хотеле у којима имају смештај. Спремне су и нове туристичке туре од 1. августа, тако да очекујем да је ово само једна туристичка епизода", навео је Марковић.

Марковић је рекао да су агенције са својим водичима на терену предузеле све како би се туристи који су привремено били измештени из својих хотела збринули на одговарајући начин.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво