Читај ми!

Потоп у Лондону – затворене станице метроа, болнице пуне воде, евакуисано 100 пацијената

Јака киша и грмљавина погодиле су Лондон и изазвале поплаве у појединим деловима престонице Велике Британије, због чега је осам подземних станица метроа затворено, а две болнице замолиле су пацијенте да не користе њихове ургентне центре.

Универзитетска болница Випс Крос отказала је операције и хитне пријеме, а болница Нехвам замолила је пацијенте да користе друге хитне службе.

"Знамо да смо вам потребни, али сада је нама потребна ваша помоћ да бисмо брзо поправили ствари, молим вас идите у суседне болнице ако сте у могућности", упутили су поруку запослени из болнице Нехвам.

Затворено је осам станица метроа, а лондонска ватрогасна бригада саопштила је да је примила више од  хиљаду позива због поплава.

Снимци на друштвеним мрежама показују и да је станица Падинг Мил Лејн потопљена. Висина воде на Источнолондонској станици је најмање 30 центиметара, са снажном струјом.

Корисници друштвених мрежа објавили су алармантне слике на којима се виде аутомобили и аутобуси заглављени на потопљеним улицама, док возачи очајнички покушавају да прођу кроз воду.

Најгора ситуација је код подвожњака, где се на улици виде само кровови аутомобила који израњају из воде.

Прво су највише погођена подручја Клапам и Камбервел на југу града, али су забележене и поплаве на истоку и североистоку главног града.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара