Читај ми!

Потоп у Кини невиђен за 1.000 година, драматични снимци откривају ужас у метроу

Јаке кише и масовне поплаве погодиле су кинеску провинцију Хенан, преплавиле обале река и бране и прислиле хиљаде људи да се евакуишу из својих домова.

Најмање 25 људи је погинуло, а седам се води као нестало у главном граду провинције, Џенгџоу. Покрајинске власти издале су највиши ниво временских упозорења.

За само три дана пала је киша која обично падне за годину дана.

Око 200.000 људи евакуисано је у склоништа, известили су државни медији, позивајући се на локалну владу. Киша је поплавила систем градског метроа, урушила путеве и обуставила авио-саобраћај. Поплавама је погођено 1,2 милиона људи.

Само у метроу удавило се 12 људи који нису успели да се евакуишу из полављеног воза. 

Очекује се да ће број жртава расти како се спасилачки рад наставља и наредних дана. Кинески медији кишу називају "невиђеном у последњих 1.000 година".

Неки брину да ће с обзиром на размере штете, обнова након катастрофе бити посебно изазовна за једну од најмногољуднијих провинција у Кини.

Преко друштвених медија, видео-снимци показују озбиљност поплаве, стотине аутомобила  плутало је улицама главног града провинције, док је маса окупљених формирала људске ланце како би спасили заробљене у бујици, колима и поплављеним зградама.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво