Читај ми!

Бивши колумбијски војници и два Американца осумњичени за убиство председника Хаитија

Тешко наоружана јединица командоса која је ове седмице извршила атентат на председника Хаитија састојала се од 26 Колумбијаца и два Американца са Хаитија, саопштиле су тамошње власти.

Председник Жованел Моиз убијен је у среду у свом дому од стране, како су званичници рекли, групе страних, обучених плаћеника, продубљујући превирања у тој сиромашној земљи.

Колумбијски министар одбране Дијего Молано рекао је да су прва открића указивала на то да су Колумбијци осумњичени за учешће у атентату пензионисани припадници оружаних снага његове земље и обавезао се да ће подржати истраге на Хаитију.

Полиција је у среду пронашла осумњичене атентаторе у једној кући у близини места злочина у северном делу главног града Хаитија Порт о Пренса.

Шеф полиције Леон Чарлс на конференцији за новинаре извео је 17 осумњичених као и заплењене колумбијске пасоше, пушке, мачете, воки-токије, чекиће за разбијање врата и сличну опрему.

"Странци су дошли у нашу земљу да убију председника", рекао је Чарлс, и додао да су три нападача убијена, а осам је још у бекству.

Хорхе Луис Варгас, директор колумбијске националне полиције, рекао је да је од Хаитија добио захтеве за информације о шест осумњичених, од којих су двојица убијена у размени ватре са хаићанском полицијом.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво