Читај ми!

Ухапшена шесторица осумњичених за убиство председника Хаитија, међу њима и држављанин САД

Полиција Хаитија ухапсила је шесторицу мушкараца осумњичених за убиство председника те земље Жованела Моиза. Међу ухапшенима је амерички држављанин, а верује се да је бар још један од ухапшених Американац пореклом са Хаитија.

Шеф хаићанске полиције Леон Шарл изјавио је да је полиција ухватила шесторицу мушкараца који се сумњиче да су убили председника те земље Жованела Моиза, али да се за организаторима убиства још увек трага, преноси Ројтерс

Међу ухапшенима који се сумњиче за убиство, један је амерички држављанин, Џејмс Солејџис пореклом са Хаитија, изјавио је министар за изборе и интерпарламентарне односе Матијас Пјер, преноси Вашингтон пост

Верује се да је бар још један од ухапшених Американац пореклом са Хаитија, рекао је Пјер у интервјуу америчком листу. 

Гомила људи појавила се испред полицијске станице у престоници Порт о Пренсу у којој су осумњичени смештени, а челник полиције Леон Шарл их је позвао да сарађују са снагама безбедности, те да не изазивају немире. 

Премијер Хаитија Клод Жозеф апеловао је на грађане да осумњичене убице председника Жовенела Моиза предају полицији и да их не линчују.

Раније данас, саопштено је да је полиција Хаитија ухватила прву двојицу наводних учесника атентата, а маса је тада запалила неколико аутомобила.

Жованел Моиз убијен је у среду, у својој приватној резиденцији у Порт о Пренсу, а у нападу је рањена и његова супруга, која је у тешком стању пребачена на лечење у Мајами.

Премијер Хаитија Клод Жозеф за напад је оптужио "странце", који су међусобно комуницирали на енглеском и шпанском језику, наводећи да је наоружана група са околних брда сишла око један сат после поноћи и упала у председникову резиденцију.

Напад је уследио после година протеста против Моизове власти и захтева за његову оставку, али и даље није познато ко су нападачи, иако локални медији тврде да је на листи сумњивих шеф мафије, бивши полицајац који је успео да уједини неколико ривалских група у јединствену организацију.

Моиз је председник Хаитија од фебруара 2017. године, а последњих неколико година је на мети оштрих протеста опозиције, која га је оптуживала за корупцију, застрашивање и убиства политичких ривала.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво